lördag 29 augusti 2009

Skrållungen 2 år

Godkväll allesammans!
Nu sitter jag och min kära sambo här i soffan och bara har det lugnt och skönt! Vi har haft kalas för vår lilla skrållunge som hunnit bli 2 år! Inte klokt! Vart tog tiden vägen? Ja inte vet jag......
Vi har haft familjekalas, tyvärr kunde inte familjen från Karlskrona närvara, men det ger ju Utrymme för ytterligare ett tårkalas vid ett senare tillfälle! Smart att sprida ut det lite. Då tar kalasandet lixom aldrig slut! *LER*
Två år


Ballonger över heeeeela huset och tomten!


Tårtan, den köpta varianten som vi hade på barnkalaset. Vi delade upp kalasen, ett barnkalas och ett familjekalas. En rosa prinsesstårta tillen liten sessa!

MEN den finaste och den mest personliga tårta jag nånsin sett kom Julias faster Jenny med! Hon är är såå duktig på att göra tårtor! Förra året gjorde hon en tårta där hon avbildat Julia i Marsipan, men sin nalle, snuttefilt och klossar! Allt var med! I år blev det givetvis en PIPPITÅRTA! Jag lovar att ni ska få se fler bilder på hur den såg ut. Har tyvärr bara denna bild sålänge! Den är helt ljuvlig!
Här försöker Julia blåsa ut de två ljusen, men liiiite blyg blir man när alla ser på.....



Paket på intåg!!! Herregud va paket hon fick! Den fina skrindan fick hon av sin farmor och farfar. I den samsades alla övriga paket!

Vad fick hon i paketen? Jo Pippi-servis, Pippipåslakan till nya sängen och Pippidocka. Hon fick även doktors-set, duntäcke och kudde till nya sängen, ett extra bäddset till nya sängen, badkritor och bok. Gammelmormor hade sytt ett par kortbyxor. Sist men inte minst, den fina skrindan som vi kommer att ha stor glädje och nytta av!
En massa fina saker med andra ord!

Här få Julia presenter av sina kompisar! Christophers mamma Tessan hjälper till!
Vad kan det vara.....

Lite konstigt är det att man kan ÄTA Pippi.....

Hjärtat mitt

Efter paketöppning och tårtkalas blev det en massa turer i trädgården med skrindan! Fullt ös medvetslös! Julia och Stella tjöt av skratt!
Det får avsluta detta inlägget!
HA EN SKÖN HELG!
Kram Nadja

fredag 28 augusti 2009

Fredagkväll

Hej mina vänner!
Hur har ni det denna fredagskväll? Jag har svikit kaffet ikväll och sitter med en kopp varm choklad med vispgrädde. Ute regnar och blåser det. Myyyys, när man slipper gå ut!
Idag blir det blandad kompott av hemmabilder!

Denna fina bräda är gjord av Emma som har bloggen Emmas idéer
*Together we make a family*
Vy från matrum mot kök.
På vintern eldar vi i den öppna spisen som finns i matrummet! Den ger, tillsammans med kakelugnen en härlig värme i hela huset! Jag är så tacksam över våra eldstäder!

Regnväder = ljus, en massa ljus!! Min stackars Andreas håller å att svettas ihjäl här hemma av alla de ljus som är tända överallt *skratt*


Del av matrum/ inre hall

Från gästrum mot inre hall/ matrum



Den vackra Orchideén har jag fått av en älskad vän, Anna. Den blommar helt galet! Jag fick den i maj och den har blommat sedan dess!
Fyren och fiskmåsen kommer från Stavsudda, en ö i Stockholms skärgård.
Träsnipa från Öland


Stämningsfullt
Ha en fin fredagskväll!
Imorgon väntar familjekalas för Julia som fyller 2 år på måndag!
Godnatt!
Kram Nadja


tisdag 25 augusti 2009

Minnesask

Godmorgon!


Jag har färdigdtällt en minnesask till Julia där jag ska samla speciella tillfällen och upplevelser i Julias liv. Inte en dagbok, men jag kommer notera och berätta om det som är värt att minnas lite extra!

Första boken har jag döpt till just "Första året med Julia, min ljuvliga dotter".

Redan nu är det roligt att läsa om hur hon var som bebis då man glömmer så fort!



Jag har även skrivit ner när hon började med smakpotioner, vilka hon gillade mest och dem hon tyckte sämre om. Har även noterat hennes sovtider, rutiner vi hade, favoritleksakerna, gosedjuren och en massa annat minnesvärt!



Jag ska se om jag kan hitta andra fina block/ anteckningsböcker som jag kan fortsätta att skriva hennes historia i ! Har ni nåt tips på vart man kan hitta fina sådana böcker?


Jag har även satt bilder till varje händelse, och sparat kvitton mm, iallafall till nästan allt. Så det blir kominerat fotoalbum kan man säga!


Lådan/ asken var från början ett nyckelskåp i klarblå färg som jag nu målat vitt och bytt bild på!


I den boken som jag skrivit om Julias första år i kommer från Svanströms.




Det var allt från mig idag!


Kram Nadja

En helt vanlig tisdag....

Hej mina vänner!
Idag var jag bara inne på jobbet och vände då dagis ringde och sa att min lilla tjej var dålig och att det var bäst att jag kom. Ok...jag kan vara där om 1,5 timme.....det är en stor nackdel att ha så långt mellan hemmet och jobbet i dessa situationerna! Då önska man att man kunde vara på plats fortare än så.......men men vad gör man!
Kan ju meddela att det inte var så farligt med lilltjejen! Hon är ju fortfarande snorig, men vem är inte det nu dessa tider! I övrigt är hon pigg och glad så det var nog bara nåt tillfälligt! Imorgon blir det dagis igen!
Nedan följer inspiration från Norska nätbutiken Nomi-import

Ljust och svalt
Söt hallmöbel!

Ha en fin tisdagskväll!

Kram Nadja


Nostalgi

Måste få visa denna fina bild på min älskade brorson Melvin!
Tycker den är så fin, både Melvin och den gamla traktorn!
Denna lille killen har en speciell plats i mitt hjärta!

Älskade Melvin Bus! Hade så gärna velat bo närmare dig så vi kunde setts oftare!


Kram Nadja

söndag 23 augusti 2009

TÄVLING

Hej på er!
Får bli ett inlägg till idag då jag hittade denna tävling på bloggen Himmel och Hav

Gör som jag och var med i utlottningen av enna fina stjärna!


Shoppat

Godmorgon!
Åh vad helgen går fort.....redan söndag! Det verkar bli en fin dag iallafall! Just nu är det klarblå himmel och sol här på Dalarö!
Jag var ju runt och tittade på tyg igår och hittade detta:


Pallen blev jättefin med det randiga tyget på kudden!

Passar bra då spegeln mitt emot är svart/brun.

*Fin*

Kanten runt sängen blir enfärgad röd och sen blir det eventuellt en gardinkappa av tyget med segelbåtar.....har inte riktigt bestämt mig. Har hela tiden haft i tankarna en röd/vitrandig hissgardin så vi får se. Vad tror ni blir finast?

*Fyr från Dalarö*

Är inte riktigt överens med den beiga bakgrunden, men jag gillar tyget annars. Blir det ingen gardin av det så gör jag något annat med tyget! Kuddfodral kanske...några fler förslag?
Nu ska jag ta hand om min lilla dotter här! Hon gillar inte att jag sitter vid datorn, trots att hon tittar på nya favoriten Lotta på Bråkmakargatan....
Ha en skön söndag!
Kram Nadja


lördag 22 augusti 2009

Små morgonpigga fötter

Godmorgon!
Regnet öser ner utanför fönstret och jag sitter med morgonkaffet framför nyhetsmorgon och bloggen! Min familj åkte hemifrån tidigt imorse, till mina svärföräldrar då Andreas ska fixa med båten som numer ligger hos dem i Vaxholm. Vi har istället nu fått låna min svärfars träsnipa då motorn på våran båt krånglar....typiskt!
Kl 05.30 imorse hörde vi små fötter springa över trägolvet.......Vår lilla skrållunge kan numera ta sig ur sängen själv då hon redan börjat sova i sin stora nya säng! I helgen ska vi bli helt klara med hennes rum är det tänkt!

Älskade nallen som hängt med sedan födeseln! Honom släpper hon inte i första taget! Han ska med överallt!

Morgonmyyyys i väntan på välling


ljuvliga små händer och fötter

Vad ska jag göra idag då.......jo jag ska ta mig en sväng till ikea tänkte jag. Jag ska även åka till Tyggrottan ligger i Haninge för att se om jag hittar nåt passande tyg till Julias rum. Vi ska spänna tyg en bit upp på väggen i Julias säng så att det blir lite skönare att ligga mot väggen......Svårt, samtidigt som jag vill ha något diskret vill jag att det ska vara marint tema, men det ska ju oxå vara lite barsligt då det är ett barnrum....hm hängde ni med? Vi får se vad jag hittar!
Jag ska även köpa ett svart/vit randigt tyg till pallen i hallen!
Jag återkommer med mina fynd ikväll eller imorgon!
Ha en fin lördag trots regnandet!
Kram Nadja


Lilla soffbutiken.se