Idag är det ju onsdag och det brukar ju kallas lill-lördag så vi lyxade till det med paj och vaniljsås till kvällsfikat!
Julia har varit jätteduktig och hjälpt till att bära och plocka bort bladen! Skuren och klar! Har även fyllt upp frysen så att vi kan göra en massa gott på rabarber hela sommaren!
Grädda 30 minuter och inte en minut till. Den här pajen ska kännas lite kladdig när man tar ut den ur ugnen!
Deg:
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk socker
100 g smör
Fyllning
300 g rabarber
¾ dl socker
1 tsk kanel
1 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och socker. Smält smöret och rör ihop till en smulig deg. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm diameter.
Skär rabarbern i bitar. Blanda den med socker, kanel och mjöl. Lägg fyllningen i formen och häll på grädden.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Servera med vaniljsås eller glass!
Hoppas det ska smaka!
Kram Nadja
Mmm gott. När ska vi komma;-)
SvaraRaderaDuktig liten hjälpreda ni har...
kram
Gud så gott det såg ut!
SvaraRaderaVilken fin bild du bytt till!