måndag 13 april 2009

Med försmak på sommaren


Prinsessbakelse


Botten
3 ägg
3 dl socker
100 g smör
1,5 dl mjölk
2 dl vetemjöl special
2,5 dl vetemjöl
1msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
smör och ströbröd till formen

Fyllning och garnering
vaniljkräm
3 dl grädde
1,5 dl jordgubbssylt
0,5 l jordgubbar
400 g röd eller rosa maripan
1 msk florsocker

Botten
1. Värm ugnen till 175 grader
Vispa ägg och socker poröst
Smält smöret oh häll i mjölken, rör er i äggsmeten

2. Sikta i övriga torra ingredienser och blanda till en jämn smet. Häll upp smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
3. Grädda kakan i ca 40 min. Ta ut och låt svalna.
4. Skär upp kakan i tre bottnar, lägg ihop bottnarna och tryck ut 6-7 cylindrar med en utstickare eller ett glas och gör iordning fyllningen.
Fyllning och garnering
1. Vispa grädden och sätt in i kylen
2. Lägg jordgubbssylt och vaniljkräm på cylinerbottnarna och lägg ihop dem tre och tre på höjden.
3. Bre grädde över den översta bottnen och runt kanterna.
4. Kavka ut marsipanen och skär ut remsor ca 4 cm breda och linda en remsa runt varje bakelse.
5. Dela jordgubbarna och lägg dem uppe på toppen. Om man vill göra en mer klassisk modell kan man spritsa en ring med grädde på toppen och sätta i en jordgubbe.
6. Pudra med florsocker.
Lycka till med bakandet!
Kram Nadja



1 kommentar:

  1. oj ser farligt gott ut! Är det med inspiration av den fantastiskt goda tårtan mamma gjorde till igår?

    Har länkat till din blogg på min sida hjärtat!

    PUSS

    SvaraRadera

Lilla soffbutiken.se