onsdag 14 oktober 2009

Höstfika

Hej mina vänner!!!
Hoppas allt är bra med er! Till alla er som läste i mitt förra inlägg att det snöat här i Stockholm kan jag meddela att det var några fjuttiga flingor som föll till marken......
Igår kväll gjorde jag en såå god ananaspaj till kvällsfikat som jag måste dela med mig av! Så det blir ännu ett recept-tips denna gången!


Härliga höstfärger

Ananaspaj 2 pers / 10 pers

Flytande margarin/ smör 1 1/2 msk / 7 1/2 msk

Havregryn 1 dl / 5 dl

Socker 1 1/2 msk / 7 1/2 msk

Ananasspad 1 1/2 msk / 7 1/2 msk

Kokosflingor 1/4 dl / 1 1/4 dl

Creme Fraiche 1 dl / 5 dl

Ägg 1 st / 3 st

Krossad ananas 278 g/ burk 1/2 burk / 2 1/2 burk

Socker 1 1/2 msk / 7 1/2 msk

* Sätt ugnen på 225 grader.

* Sila ananasen och spara angiven mängd spad

* Smält matfett, blanda i socker, ananasspad och havregryn

* Låt smeten suga till sig vätskan under omrörning

* Blanda creme fraiche, ägg socker och väl avrunnen ananas i en skål och rör om.

* Smörj en pajform/ ugnsform och häll i blandningen.

* Blanda kokos med havregrynsröran och bred ut blandningen jämt över ananasröran i formen.

* Låt stå i ugnen tills pajskalet har stelnat och fått färg, ca 10-15 min beroende på tjocklek.

Hoppas det ska smaka!

Kram Nadja



3 kommentarer:

  1. Den ananaspajen måste jag pröva på. Alltid roligt med nya recept. Ha en trevlig kväll!!

    SvaraRadera
  2. Låter gott! Måste pröva nån dag.
    Kram Sabina

    SvaraRadera
  3. Hallojs i höstvädret!!!Vackert lövkort!! Ja nu är det nog som vackrast ute!!
    Så smarrig paj..lät gott med coccos flingor i älskar coccos!!!Måste testas! Söt form med!!
    Have a nice day!!! Millan ♥

    SvaraRadera

Lilla soffbutiken.se