tisdag 15 december 2009

Häringe Slott - vårt älskade slott!

I Fredags var jag och Andreas och åt slottslunch på Häringe Slott som ligger i Västerhaninge. Det tar ca en halvtimme med bil från oss på Dalarö.
Detta slottet har blivit lite speciellt för oss då vi har varit här flera gånger innan! Vi har varit på spa-weekend vid två tillfällen, varit på afternoon tee, promenerat i de fina omgivningarna, käkat middag mm. Och jag älskar slottsmiljöer! Historens vingslag! Tänk om väggarna kunde berätta om svunnen tid!

Det anordnas en massa aktiviteter! En av dem är Slottsmord! Detta har vi pratat om att gå på, men det får bli längre fram! Man äter middag och samtidigt är man med i ett rollspel där det begås ett mord. Alla gäster kan vara misstänkta gärningsmän.......verkar vara riktigt spännande och roligt ( och läskigt)!
Gå in på deras hemsida och läs mer om vad som händer på slottet!

Den pampiga porten in mot allén som leder upp till slottet.
Det som skiljer detta slott från andra slott är att här på Häringe kommer man själv åt de flesta rummen. Man kan alltså gå på upptäktsfärd själv i alla gångar, salonger, salar och fängelsehålor mm. På de flesta slott hålls dessa rum stängda och visas bara vid guidade turer.....

Hit åker man både på fest och på dagsutflykter!

Kram Nadja


3 kommentarer:

 1. Slott är så underbara, tänk om man kunde bo på ett... eller så inte med tanke på hur mycket man skulle ha att städa. Men tur att de går att besöka. Slottsmord låter intressant! Ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 2. Hej Nadja!
  Härligt inlägg! Jag skall inom kort besöka Häringe och ser fram emot det!
  Ha en fin jul och ta hand om dig! Kram Jackie

  SvaraRadera
 3. Wow! Slottslunch, härligt! Ser jättefint ut!

  SvaraRadera

Lilla soffbutiken.se