torsdag 17 december 2009

Vilken dag!!!!

Här kommer en hälsning från ett insnöat och mörkt Dalarö!
Just nu har vi strömavbrott så vi ligger här i soffan omgivna av tända ljus överallt i huset samt brasorna tända! Lite mysigt faktiskt! Skrållungen sover så gott i sin säng med nalle under armen.
Tänker tilbaka på hur dagen varit....

Redan igår kväll blåste det starka vindar ute och snön vräkte ner! Imorse när vi vaknade hade vi snötäckta fönster och det var minst sagt snöoväder ute!
Såhär i efterhand ångrar jag att vi gav oss iväg hemifrån. Vilken bilfärd det blev till dagis! Kan ju meddela att vägarna hemma hos oss är inte alltid plogade, vilket dem inte var imorse. Innan vi bara tog oss ut ur carporten.....man såg inte längre än bilens framlyktor, precis framför bilen, sen var det alldeles dimmigt av all snö och becksvart! Riktigt otäckt! det kändes som att jag tog med mig min älskade dotter på en vansinnesfärd!

Väl framme på dagis sa personalen att alla bussar och båtar till och från Dalarö var inställda, men att man ju alltid kunde chansa..... jag chansade, körde ner bilen till parkeringen som ligger precis vid busshållsplatsen och körde väl fast där!!!! Jag hade parkerat,men när jag skulle fixa till själva parkeringen märkte jag att jag satt fast i den djupa snön.... Hann inte tänka mer på det utan lät bilen stå och sprang till bussen. Jag hade inte behövt ha så bråttom då vi väntade på bussen i 40 min. Vi fick reda på att den bussen vi brukar åka in till stan gick, men det visade sig att den hade kört fast nere vid hamnen så de fick sätta in en ersättningsbuss som kom efter ett bra tag....

Väl på jobbet kunde jag inte slappna av! Jag hade egentligen en tid hos barnmorskan idag oxå som jag nu missade tyvärr. Med tanke på att vädret inte precis blev bättre ringde jag SL och frågade hur det såg ut med busstrafiken mot Dalarö. Hon sa att det var bäst att jag gav mig av med en gång då det var kraftiga förseningar och till och med inställd trafik på många håll. Speciellt för oss som bor en bit ut!
Jag hann alltså vara på jobbet i ca 2 tim sen var det bara till att börja sin resa hem!

Till slut var jag äntligen hemma på Dalarö. Då var det bara till att ta tag i bilen....min bästaste lilla bästis Erika är mammaledig så hon stuvade in barnen i bilen och kom för att hjälpa mig. Vi hämtade sand och kämpade för fulla muggar. Andreas hade sin bil med sig ända in till stan och satt fast i trafiken han oxå. Kom ingenstans!
Efter ca 1 timme hade vi fått loss bilen. Jag och Julia var hemma ca 18.00. Andreas kom en stund efter. Lagom till Andreas var klar med skottningen ute´på tomten så gick strömmen!

Så här e vi nu! Hahahaha! Vi väntar eventuellt på en familj som bor en liten bit bortanför oss. Dem bygger hus och har för tillfället ingen eldstad eller vedspis som dem vanligtvis har. Håller detta i sig så blir det för kallt hos dem och då kommer dem över till oss!
Tack gode gud för våra eldstäder! Nu har vi 28 grader här hemma. Det går så snabbt att värma upp!
Har bäddat upp framför öppna spisen till våra vänner om dem kommer. Där är det varmt och skönt!
Nu ska vi se till att vi får i oss lite kaffe och kardemummaskorpor!
Håll tummarna på att vi snart ha tillbax strömmen!
Man ska ju tänka positivt, hoppet om en vit jul ligger nära till hands!
Kramar Nadja

3 kommentarer:

 1. Vilket äventyr!
  Att bo i stan kan ju onekligen ha sina fördelar:-)
  Skönt att ni kom hem till slut i alla fall, hoppas att det blir bättre imorgon.
  Kram på er, miss you!!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att det är lite mysigt och äventyrligt att bo på "landet" med allt vad det innebär, strömmen går, plogbilen är långt borta. Det är det som är charmen. Säger jag som är förkyld och har stannat inne i 2 dagar. ;)

  LiseLotte

  SvaraRadera
 3. Vilken dag ni måste haft! När man hör sånt är man glad att man bor där man bor. Utanför stan men ändå centralt...
  Här ligger snön kvar, jättemysigt men det är ju inga mängder som har kommit. Jag kan tycka att det är rätt lagom =)
  Hoppas allt är bra i övrigt med er!
  Kram

  SvaraRadera

Lilla soffbutiken.se