måndag 22 februari 2010

Älskade kakelugn

Godkväll!
Hur har ni det i Vinterland! Visst är det underbart?! (NOT!) Det här är liiiiiite för bra, men men nog tjatat om vädret!
Idag har det eldats flitigt här hemma! Kakelugnen ger en fantastisk värme i denna delen av huset! Jag ÄLSKAR våra eldstäder och är mäkta stolt över dem! Vi är ju bortskämda med BÅDE kakelugn och öppen spis.
När vi var spekulanter på huset övervägde vi om vi kulle köpa eller inte då vi tyckte att färgen på kakelugnen var otroligt ful! Hemsk med andra ord!!! Ödlegrön, så kunde man ju bara inte ha det! Jag började spekulera i om man kunde "måla om" den vit......men fick svaret att det skulle jag absolut inte göra för då förstör jag antikvärdet på den plus att det nog inte heller är möjligt att genomföra!
Med tiden så har vi börjat acceptera färgen mer och mer. Men visst, jag hade ju helst sett att den var vit.....
Jag klagar absolut inte då jag är så glad över att få ha två fina eldstäder i mitt hem!
Godnatt!
Nadja

12 kommentarer:

 1. Hej Nadja!
  Hoppas att du har det bra i snöyran! Håller du dig hemma och jobbar idag? Själv är jag ledig och det är jag tacksam över, att få vara hemma i värmen :)
  Tycker din kakelugn är himla fin! Tycker den är fin för att den är annorlunda, den har själ!
  Förstår att du är glad över dina eldstäder! Här står det högt på önskelistan! Kram och må så gott! / Jackie

  SvaraRadera
 2. Ja det är skönt att kunna elda när det är så kallt! Själva har vi en kamin men INGEN ved! Den är slut och vår leverntörs ved är inplogad =( Just nu går luftvärmepumpen konstant och det känns ju lite fånigt med tanke på dagens elpris....
  Men men, var på visning i ett hus innan vi flyttade där det stod en liknande kakelugn som den ni har....problemet var bara att huset var det värsta jag sett så någon grön kakelugn blev det inte för vår del =)
  Hoppas ni har det bra trots kylan och att lillan är frisk och kry.
  Kram på er!

  SvaraRadera
 3. Otroligt vacker kakelugn, den ska ni vara glada över! Alltid charmigt med något annorlunda i sitt hem..

  Visst var de söta, bakformarna :) Jag har köpt dom på en inredningsbutik här i stan som heter Entre..

  Hoppas ni får en bra dag i kylan! Kramar Maria

  SvaraRadera
 4. Vilken fin kakelugn. Vi har ett par kakelugnar, men inte lika fina som er,men det har satts in elmotstånd i våra som visserligen värmer skönt. Men det är inte samma sak som sprakande eld. Mysfaktorn saknas :)
  Jag använder minima mallen, samma som du antagligen. Men jag har satt till en tredje spalt, genom att ändra i html koderna. Kan ge länken åt dig var du hittar instruktioner ifall du är intresserad.
  Ha det bra i vinterkylan!!!
  Kram S.

  SvaraRadera
 5. Finfin kakelugn! (fast lite läbbig färg) :-) Skulle veeeerkligen vilja ha en nu med tankte på kylan och elpriserna! :-[ Vi har planer på en murad öppen spis framöver, men nu stal just elbolaget de slantarna så det får nog vänta på sig... *arg*

  Just det, var på jobbet 9.40 igår och kom hem 18.45 Tack för kaffet SL. :-/

  Ha de!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 6. Väldigt speciell kakelugn! Huvudsaken är ju att den värmer!! Börjar bli trött på kylan ute, ser fram emot soliga varma vårvinter dagar!! Ha det bra!

  SvaraRadera
 7. Hej Nadja,

  Har varit här förut någon gång tror jag men det var längesedan:)

  Blev så full i skratt när du beskrev er kakelugn - vi har en exakt likadan!!! Ödlegrön var verkligen rätt färg:) Jag har precis som du börjat vänja mej men hade också funderingar på om man kunde måla om den. Vi har även en vit och skulle gärna se den gröna lite mer åt det hållet. Och så är den såååå dominant så det är svårt att få till det med inredningen runt omkring i rummet.

  Men jag är också mycket glad att jag har den - särskilt i dessa bistra kalla vinterdagar.

  Ha det gott och elda på - kram!

  SvaraRadera
 8. Hej igen! Eftersom min email strular och jag inte lyckas få iväg någon email sänder jag länken här, hoppas att du hittar den härifrån.

  http://www.bloggerbuster.com/2007/07/create-three-column-blogger-template.html

  kram Sabina

  SvaraRadera
 9. Njut du av din kakelugn, det är en riktig pampig pjäs och vilken värme den ger. Här har vi haft plusgrader idag och dropp från taken. Kram Merja

  SvaraRadera
 10. Visst är det härligt att ha en eldstad hemma i dessa bistra vintertider när temperaturerna är -20. Vi har en kamin i vårt vardagsrum som vi eldar i hela tiden och den värmen är så go att ha i den här kylan!!

  Hoppas du haft en bra dag

  Kramar Bella

  SvaraRadera
 11. Hej igen!

  Ville bara kika in och önska dej det samma - ha en mysig helg!

  Kram Camilla

  SvaraRadera
 12. Wow vilken kakelugn du har!

  Ps nu har jag avslöjat hemligheten!

  Kram

  SvaraRadera

Lilla soffbutiken.se