tisdag 9 februari 2010

Min morgon i Gamla stan

Hej på er!
Idag började jag dagen med en frukost i Gamla stan! Käkade fralla och drack gott kaffe på Stockholms äldsta konditori som ligger vid Järntorget i Gamla stan!
Samtliga bilder i detta inlägget är tagna med mobilen, därför är dem inte av bästa kvalité.

Ljuvligt gott kaffe!
Riktigt kungligt med kristallkronor och otroligt vacker lokal med enorma speglar på väggarna och i fönsterpartierna! Och vilka bakverk! Bakelser som inte är av denna värld!

Stockholms äldsta konditori

Järntorget

Jag hade tid hos barnmorskan kl 10.

Barnmorskorna i Gamla stan ligger vid Skeppsbron, i lokaler med underbar atmosfär! Här kan man snacka om riktigt högt i tak och enormt vackra speglar!

Väntrummet

Utsikt mot Skeppsholmen och Af Chapman
Denna fina lykta spred ett mysigt sken i rummet/ salen.

Gågata i Gamla stan

Tunnelbana på väg tillbaka till kontoret på Östermalm.
När jag vistas så här bland all trafik och stress som råder mitt i stan längtar jag verkligen hem till mitt lilla hus på landet/i skärgården! Jag är så lycklig över att få bo just där jag bor! Skulle aldrig palla ett liv i storstan! PHU! Att pendla till jobbet varje dag är illa nog ibland......
Ha det gott!
Kram Nadja

5 kommentarer:

 1. Det där fiket är så fint. Lite tjurig personal sist vi var där.

  Jag förstår inte heller hur man kan bo i stan. Jag sitter också och längtar hem till landet och lugnet.
  Ibland säger arbetskamraterna att jag bor så långt bort. Då brukar jag svara att "nej det är snarare jobbet som ligger fel".

  SvaraRadera
 2. Hallojs!!! Mysigt fik (älskar mysiga gamla fik)o mysigt ställe barnmorskan finns på!!!
  Förstår det är jobbigt att pendla..men du får ju båda de goda kakorna..både storstan o mys på skärgårn....härliga kotraster...hmm..jag är i nått grått mellanläge typ;)))
  Kram på dig!!! ♥

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder, älskar Gamla stan! Känner som du! Härligt med stadspuls men ännu härligare med lugnet härhemma! En vanlig kommentar från gäster som kommer till oss är: "Vad skönt tyst det är här". Ja, kan bara hålla med, det är härligt då man hör tystnaden! Kram Jackie

  SvaraRadera
 4. Så mysigt att hinna äta frukost på sånt fint ställe!! Även jag pendlar, skulle inte kunna tänka mig att bo i stan när man är van med lugnet hemma. Visst kan det vara jobbigt ibland att bo långt från jobbet men i stora hela är det värt det! Ha en bra onsdag!

  SvaraRadera
 5. Åh vilken mysig dag!
  Blir lite nostalgisk när jag såg att du går hos barnmorskorna i gamla stan!
  Där gick jag oxå när jag väntade mina tvillingtjejer! MYSIGT!

  SvaraRadera

Lilla soffbutiken.se