torsdag 6 augusti 2009

Dalarövraket

Visste ni att det ligger ett skeppsvrak från 1600-talet, på 30 meters djup precis utanför Dalarö! Det finns en mängd vrak, men det intressanta med just detta vraket är att det nästan är helt intarkt!
Man har hittat keramik, vinflaskor, verktyg av olika slag, korgar och lådor mm!
Dalarövraket är ett fartyg liknande det ovan, en vanlig typ av ett mindre fraktfartyg från utlandet som ofta trafikerade svenska hamnar på 1600-talet.
Jag är helt faschinerad över detta, att det har kunnat hålla sig så intarkt ända sedan 1600-talet! Visst är det häftigt!
Läs mer om Dalarövraket och se bilder av fynden som har gjorts här
Sedan man började jobba är man inte lika flitig med att göra inlägg, man är så trött när man kommer hem på kvällarna! Inte van vid stadsluften......
Igår när jag kom hem satte jag mig med en kopp kaffe och en filt om mig ute på altanen. Jag tände lyktan och bara njöt av livet! Det var en sådan där fin sommarkväll och det luktade grill från grannens trädgård! Man hörde gräshoppornas rofyllda ljud! Där satt jag ett bra tag med min bok och bara hade det bra!
Ångrar att jag inte bevarade detta tillfälle med lite bilder! Blir det en lika fin kväll ikväll ska jag ta lite fina bilder!
Underbart att ta fram och titta på under den mörka årstiden som snart är här....
Men jag kan längta lite efter höst och vinter! Då har man en anledning till att bara vara hemma och mysa med brasan tänd och äta goda middagar! Längtar oxå efter att få ta på mig en stickad tröja och bege mig ut i skogen för att söka svamplyckan.....
Alla årstider har sin charm!
Kram Nadja

1 kommentar:

  1. Hej söta lilla du!
    Vad härligt det låter att sitta och mysa på er fina altan. Hörde att ni träffade killarna från N-by, när ni var på Nivå. Kul! Precis som den gamla goda tiden! =) Jag längtar oxå efter hösten faktiskt. Den brukar vara så himla fin med hyfsat bra väder de senaste åren. Hoppas det blir lika bra väder denna höst.

    Kram kram Lotta

    SvaraRadera

Lilla soffbutiken.se